Nieuws

Hattrickheld deelt ambities: 'Ben niet naar NAC gekomen om in de KKD te blijven'

Hattrickheld deelt ambities: 'Ben niet naar NAC gekomen om in de KKD te blijven'

10-03-2023 23:59 Laatste update: 11-03-2023 00:03

Élias Már Ómarsson is los bij NAC Breda. De IJslander moest lang wachten op zijn eerste treffer in dienst van De Parel van het Zuiden, maar vrijdag kwam daar verandering in met drie belangrijke doelpunten tegen MVV Maastricht.

Ómarsson kwam over van het Franse Olympique Nimes en opende vrijdagavond zijn doelpuntenrekening in Breda. "De 1-0 voelde als een opluchting, omdat de bal er nu eindelijk eens een keer inging. Een doelpunt die het ijs breekt", reageert de hattrickheld na afloop bij BN DeStem. "Als je aanvaller bent en je hebt zeven wedstrijden niet gescoord, zelfs langer als je mijn periode in Frankrijk (Olympique Nimes) meerekent, knaagt dat aan het zelfvertrouwen. Elke kans die je krijgt, zie je bijna als een probleem. Je gaat twijfelen aan jezelf."

De IJslandse aanvaller hoopt nu te kunnen doorpakken bij NAC. "Ik ben niet naar NAC gekomen om in de eerste divisie te blijven. Ik wil met NAC naar de eredivisie. Daar waar het thuis hoort. Wij maken nu ook een goede kans, vind ik. We praten altijd over het bereiken van de play-offs, maar als je daar bent ga je vol voor promotie. Als je nu de kans hebt, waarom wachten tot volgend seizoen?", besluit Ómarsson.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!