Nieuws

Strijd barst los in de KKD: deze clubs gaan strijden om de derde periodetitel

Strijd barst los in de KKD: deze clubs gaan strijden om de derde periodetitel

10-03-2023 18:00 Laatste update: 17:51

Na vrijdagavond is het bekend wie de winnaar is van de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Het is Almere City FC dat de grootste kanshebber lijkt te zijn, maar ook andere clubs liggen nog op de loer. Wat zijn de scenario’s? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Voor veel clubs uit de KKD is een periodetitel van levensbelang. Naast de fysieke prijs geeft dat namelijk ook recht op een plek bij de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Zeker voor clubs die wat lager op de ranglijst staan is een periode-overwinning dus zeer interessant.

Momenteel is het Almere City dat aan kop gaat op de ranglijst van de derde periode. De club uit Flevoland heeft één punt meer dan PEC Zwolle en NAC Breda en speelt tegen Jong FC Utrecht. De Blauwvingers hebben echter al een periode op hun naam staan, waardoor er alleen voor de club uit Breda veel op het spel staat. De Parel van het Zuiden zal eerst zelf van MVV Maastricht moeten winnen.

In theorie zouden ook ADO Den Haag, De Graafschap en Willem II nog op de periodetitel mogen hopen, maar dan zouden zowel Almere City als NAC hun wedstrijden moeten verliezen. De club uit residentie staat twee punten achter Almere City, terwijl de Superboeren en de Tilburgers er liefst drie achter staan.

De wedstrijden in de KKD worden vrijdagavond om 20.00 gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!