Nieuws

'Schreuder niet eens met Brugse voorwaarden: 'Relatie met bestuur moeilijker''

'Schreuder niet eens met Brugse voorwaarden: 'Relatie met bestuur moeilijker''

09-03-2023 07:28

De terugkeer van Alfred Schreuder bij Club Brugge is allesbehalve in kannen en kruiken. De bij Ajax ontslagen coach lijkt het niet eens te kunnen worden met de Belgische grootmacht.

Scott Parker mocht woensdag na twaalf duels alweer zijn biezen pakken bij Club Brugge en Schreuder werd genoemd als de ideale opvolger bij het dit seizoen matig presterende Brugge. De coach vertrok deze zomer nog bij de Bruggelingen na een kampioenschap in de Jupiler Pro League om bij Ajax aan de slag te gaan.

Bij de Amsterdammers werd Schreuder na een halfjaar ontslagen door de tegenvallende resultaten. Nadat de trainer eerder dicht bij een dienstverband bij Leeds United in de Premier League was, wil Brugge de coach nu graag terughalen naar België. Schreuder staat naar verluidt echter niet te springen om terug te keren.

Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad zijn vooral de contractuele voorwaarden een probleem. Schreuder zet in op een contract voor lange duur, terwijl de club behoudend is door de twee recentelijke trainersontslagen dit seizoen.

Bovendien speelt er meer. "Ik heb ook begrepen dat de relatie tussen Schreuder en het bestuur naarmate de tijd vorderde steeds moeilijker werd", aldus Sporza-analist Peter Vandenbempt. "Hij kon bijvoorbeeld niet zo goed overweg met de inbreng van Vincent Mannaert. Daarom was Club Brugge op het einde van het seizoen niet van plan om hem aan boord te houden en was Schreuder niet van plan om aan boord te blijven. Is dat dan al uitgepraat of klopte dat niet?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!