Nieuws

'Chelsea-sterkhouder keert terug tegen Dortmund, dat het zonder Adeyemi moet doen'

'Chelsea-sterkhouder keert terug tegen Dortmund, dat het zonder Adeyemi moet doen'

07-03-2023 12:39 Laatste update: 12:44

Reece James lijkt gewoon in de basis te gaan starten bij Chelsea. De Londenaren nemen het dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund en moeten een 1-0 achterstand zien goed te maken. Karim Adeyemi, die de Duitsers drie weken geleden naar de overwinning schoot, ontbreekt.

Reece James ontbrak in de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Leeds United nog wegens een hamstringblessure, maar hervatte de groepstraining en lijkt gewoon in de basis te kunnen starten. Dat geldt echter niet voor Thiago Silva. De ervaren Braziliaanse verdediger kampt met knieklachten en voegt zich naast Armando Broja en Édouard Mendy in de lappenmand. Mason Mount is zowel geblesseerd als geschorst. Hakim Ziyech lijkt net als tegen Leeds genoegen te moeten nemen met een plek op de bank.

Bij Dortmund zien we meer vraagtekens dan bij Chelsea, al is het in ieder geval zeker dat Karim Adeyemi, Youssoufa Moukoko en Julian Ryerson er niet bij zijn. Eerstgenoemde maakte drie weken geleden nog de winnende voor Dortmund in het Signal Iduna Park.

Doelman Gregor Kobel heeft eveneens nog last van wat pijntjes, maar reisde wel met de ploeg mee naar Londen en lijkt ook te kunnen starten. De Nederlandse hoop is gevestigd op Donyell Malen, die naar alle verwachting op de bank begint. De voormalig PSV'er moest afgelopen vrijdag de Bundesliga-wedstrijd tegen RB Leipzig nog aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie.

Vermoedelijke opstelling Chelsea: Arrizabalaga; Chalobah, Koulibaly, Fofana; James, Kovacic, Fernández, Chilwell; Mudryk, Félix, Havertz.

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Wolf, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro; Can, Salih Özcan; Brandt, Bellingham, Reus; Haller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!