Opinie

PSV-icoon kritisch: Kampioenskansen hangen echt aan zijden draadje

PSV-icoon kritisch: "Kampioenskansen hangen echt aan zijden draadje"

06-03-2023 15:25

Volgens René van de Kerkhof laat PSV niet zien dat het mee wil strijden om de landstitel. Het icoon van de Eindhovense club denkt dat spelers van Ruud van Nistelrooij laagvliegers in de Eredivisie onderschatten.

Tegen RKC Waalwijk werd met hangen en wurgen een 0-1 overwinning uit het vuur gesleept. "De eerste helft was al niet denderend", zegt René van de Kerkhof in de Willy en René podcast van Omroep Brabant. "En in de tweede helft mag je blij zijn dat RKC niet scoort want dan is het hek weer van de dam. De kampioenskansen hangen echt aan een zijden draadje."

Eerder dit seizoen ging PSV drie keer onderuit tegen een laagvlieger. SC Cambuur (3-0), FC Groningen (4-2) en FC Emmen (1-0) bleken allen te sterk. "Bij de onderste drie clubs op de ranglijst krijg je gewoon op je kloten", zegt René. "Dat mag PSV nooit overkomen. Misschien denken ze er te makkelijk over."

Broer Willy is positiever en benadrukt dat resultaat belangrijker is dan speelwijze. Komende speelronde wacht een weerzien met SC Cambuur. René waakt voor onderschatting. "Tegen die club hebben we nog wat recht te zetten, maar ook dat kan weer een moeilijke wedstrijd worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!