Opinie

'Ajax en PSV danken Bassey en Drommel, vierde Feyenoord-Houdini-act van de maand'

'Ajax en PSV danken Bassey en Drommel, vierde Feyenoord-Houdini-act van de maand'

06-03-2023 09:00
3

Het ging niet van harte, maar zowel Ajax, PSV als Feyenoord wisten drie punten te pakken tijdens het afgelopen Eredivisieweekend. De traditionele top-drie won hun wedstrijden met 1-0 van respectievelijk NEC, RKC en FC Groningen. Dit schrijven de Nederlandse ochtendkranten.

Ajax

Bassey krijgt lof
De Telegraaf zag dat Ajax het lastig had in de Johan Cruijff Arena. 'De Amsterdammers gingen voor het eerst onder het bewind van Heitinga met een licht fluitconcert naar de kleedkamer', begint de ochtendkrant, die NEC zich terug in de wedstrijd zag vechten. 'De gasten kregen steeds meer grip', klinkt het.

Ondanks dat de Nijmeegse gasten steeds beter in de wedstrijd kwamen, was er volgens het Algemeen Dagblad één specifiek groot slot op de deur: Calvin Bassey. 'Hij was niet alleen sterk en snel in duels, maar ook aan de bal oogt hij comfortabeler', aldus het medium, waarvan de mening wordt gedeeld door de Volkskrant. 'Gelukkig voor Ajax stond Calvin Bassey centraal achterin, met zijn snelheid en kracht.'

Feyenoord

'Vierde Houdini-act en dubieuze scheidsrechtersbeslissing'
De Telegraaf zag Feyenoord 'z’n vierde Houdini-acti van de maand' op de mat leggen. De Rotterdammers wonnen weer door een doelpunt in de slotfase van het duel. Toch is er één moment waar het na afloop veelvuldig over ging: de rode kaart van Isak Määttä.

'Met Kooij’s verklaring dat Määttä de bal bewust op Jahanbakhsh schoot, begeeft de jonge scheidsrechter zich op hellend vlak. Bewust of onbewust is subjectief en niet ter beoordeling aan Kooij, aangezien het nooit hard te bewijzen valt', aldus de ochtendkrant, die zijn vraagtekens zet bij de beslissing. 'Zijn het incidenten, toevalligheden, patronen of zijn verdenkingen op zijn plaats? Het is voor iedereen persoonlijk om in te vullen, waarbij de clubvoorkeur het antwoord sterk zal kleuren. Verwacht niet dat een Feyenoord-fan en één van PSV, AZ, FC Groningen en Ajax een eensluidend oordeel zullen vellen.'

Ook het AD zag Feyenoord weer in de slotfase ontsnappen tegen Groningen. 'De 1-0 van Idrissi paste naadloos in het rijtje met zeer belangrijke 'op de valreep treffers' van de Rotterdammers', aldus de krant, die weet dat het geen toeval is door de eerdere benadering van Slot. 'Slot liet zijn selectie in de afgelopen winterbreak beelden zien van landskampioen Ajax. Niet om aan te tonen hoe lekker ze toen wel niet speelden in Amsterdam, maar om aan te tonen dat die ploeg in de tweede helft van het seizoen in de eindfase van een wedstrijd zo vaak wist te scoren. Maar het zat tegen FC Groningen qua scheidsrechterlijke beslissingen niet tegen', klinkt het.

PSV

Verval is groot, dank aan Drommel
Het Eindhovens Dagblad zag PSV zondagmiddag in de eerste helft domineren tegen RKC Waalwijk, maar in de slotfase 'werd met de billen tegen elkaar' beleefd. 'Er valt nog genoeg te verbeteren bij PSV en het oogde zondag in Waalwijk aan het slot weer eens wiebelig en wankel, maar het begin van een serie is na een 1-0 zege eindelijk gemaakt. Belangrijkste conclusie na het treffen in Waalwijk van gistermiddag was dat PSV won en dus aan blijft haken bij de bovenste drie teams, maar het verval tijdens wedstrijden is niet weg', klinkt het.

Nu Walter Benítez voor enige tijd aan de kant staat bij PSV, staat Joël Drommel in de spotlights. Het ED prijst het optreden van de doelman. 'De ploeg schoot zichzelf dit keer niet in eigen voet door een of meer onbegrijpelijke ketsers en mocht keeper Joël Drommel danken dat 'de nul' op het bord bleef. Een paar reddingen van de doelman waren gisteren hard nodig omdat PSV er na rust in balbezit weinig meer van bakte en slecht omging met de ruimtes en kansen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!