Nieuws

Maandelijkse verkiezingen in de Eredivisie: Ajacied en PSV'er vallen in de prijzen

Maandelijkse verkiezingen in de Eredivisie: Ajacied en PSV'er vallen in de prijzen

03-03-2023 18:25

Steven Berghuis is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. De Ajax-middenvelder is volgens de statistieken de beste van februari en kreeg ook de meeste stemmen van het publiek. Johan Bakayoko van PSV werd verkozen tot Talent van de Maand.

Sinds de aanstelling van John Heitinga als trainer verspeelden de Amsterdammers geen enkel punt meer. Alle vier de competitiewedstrijden in februari werden gewonnen. SC Cambuur (0-5), RKC Waalwijk (3-1), Sparta Rotterdam (4-0) en Vitesse (1-2) werden over de knie gelegd. Berghuis was bij vier doelpunten betrokken. Hij scoorde tweemaal en gaf ook twee assists. Bovendien gaf hij de meeste succesvolle passes in het aanvallende derde van het veld (95) en stond hij met 23 doelpogingen in de top drie van alle Eredivisie-spelers.

Bakayoko werd verkozen tot beste speler onder 21 jaar. De Belg van PSV staat met zes succesvolle voorzetten bovenaan in februari. Hij was net als Berghuis goed voor twee goals en twee assists. Beide spelers maken logischerwijs ook deel uit van het Eredivisie-elftal van de maand.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!