Nieuws

Jansen: 'Hij doet me een beetje denken aan Van Ginkel in zijn jongere jaren'

Jansen: 'Hij doet me een beetje denken aan Van Ginkel in zijn jongere jaren'

02-03-2023 18:09

Pascal Jansen is uitermate trots op de prestatie van AZ O18 in de Youth League. De oefenmeester van de hoofdmacht van de Alkmaarders zag één heel goede middenvelder rondlopen. 

AZ O18 won woensdagmiddag op spectaculaire wijze op bezoek bij FC Barcelona: 0-3. De Alkmaarders hebben zich hiermee geplaatst voor de kwartfinale van de Youth League, waarin de Nederlandse talenten het op gaan nemen tegen Real Madrid. "Deze zege straalt af op de hele club", zegt Jansen op een persconferentie, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "De jongens speelden een hele volwassen partij. Dit zijn topduels voor onze jonge mannen."

Er was één speler in het bijzonder die Jansen opviel: Kees Smit. "Hij doet mij een beetje denken aan Marco van Ginkel in zijn jonge jaren, ook qua spelintelligentie", vertelt Jansen. "Het is niet voor niets dat hij in de winterstop met ons mee is geweest op trainingskamp. Hij doet het goed en als hij zo doorgaat vergroot hij zijn kansen om bij de A-selectie te komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!