Nieuws

Rankovic spreekt van 'nachtmerrie' na bekerblamage Utrecht: 'Totaal onacceptabel'

Rankovic spreekt van 'nachtmerrie' na bekerblamage Utrecht: 'Totaal onacceptabel'

01-03-2023 12:54

Aleksandar Rankovic was dinsdag de eindverantwoordelijke bij FC Utrecht tegen Spakenburg omdat hoofdtrainer Michael Silberbauer ziek was. Onder leiding van de assistent blameerde de Domstedelingen zich door met 1-4 te verliezen. De Serviër benadrukt na afloop dat er sprake is van een nachtmerrie.

"Dit is een nachtmerrie. Totaal onacceptabel en Utrecht-onwaardig", aldus Rankovic tegenover ESPN. "We moeten als staf deze wedstrijd analyseren, maar het begint bij de eerste minuut: de tegenstander bracht veel meer energie in de wedstrijd. En dat is ook wat we hebben gezegd tegen de jongens. Als je dat niet kan matchen, dan kom je in de problemen."

"Er was geen sprake van onderschatting", vervolgt Rankovic. "Ik heb daar voor de wedstrijd niets van geproefd. Ik denk dat we na de 0-1 mentaal wel wat zwakker werden. Het is heel stil in de kleedkamer. Het is voor iedereen nu heel verstandig om niet heel emotioneel te worden, anders loopt het uit de hand. We hebben morgen genoeg tijd om alles te bespreken."

Rankovic heeft respect voor de prestatie van Spakenburg. "Heel veel complimenten aan Spakenburg. Daar is niets van te zeggen. Ze hebben met veel energie gespeeld en lef getoond. Het is een verdiende overwinning. Hun derde doelpunt, vlak na onze 1-2, bleek bepalend en viel op het verkeerde moment voor ons."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!