Nieuws

Hartman klopt op Nederlands elftal-deur: 'Maar heeft nog een lange weg te gaan'

Hartman klopt op Nederlands elftal-deur: 'Maar heeft nog een lange weg te gaan'

01-03-2023 09:38

Quilindschy Hartman ontwikkelt zich dit seizoen stormachtig bij Feyenoord, maar de verdediger heeft volgens Jan Everse nog een lange weg te gaan. Toch is het niet ondenkbaar dan de linksback voor het Nederlands elftal wordt opgeroepen.

Everse weet dat er veel concurrentie voor Hartman is bij Oranje, maar de oud-voetballer ziet kansen voor de linksback van Feyenoord. "Blind is naar mijn mening wel een beetje over, die speelt ook heel weinig bij Bayern München. Je hebt Owen Wijndal bij Ajax, maar die is verdedigend niet beter dan Hartman", aldus Everse tegenover de NOS. "Bij PSV heb je Patrick van Aanholt, die denk ik hoger in de orde zal staan dan Hartman. En er is natuurlijk Malacia, maar die speelt ook lang niet altijd bij Manchester United."

"Het zou wel een stimulans zijn als Hartman al wordt opgeroepen, zodat hij kan ruiken aan Oranje en de bondscoach hem bezig kan zien", vervolgt Everse, die wel genoeg verbeterpunten ziet in het spel van Hartman. "Verdedigend mag het wel wat beter, tactisch en in 1-tegen-1-situaties. Maar door ervaring, het spelen van veel wedstrijden en het herkennen van situaties, word je beter. Een verdediger is normaal gesproken op zijn 27ste op zijn best, dus hij heeft nog wel een lange weg te gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!