Nieuws

Romano: Depay en Dembélé geen onderdeel van gesprek in ruildeal met Juventus

Romano: Depay en Dembélé geen onderdeel van gesprek in ruildeal met Juventus

31-12-2021 12:42 Laatste update: 14:20

De gesprekken over de overgang van Álvaro Morata van Juventus naar FC Barcelona zijn gaande. Matthijs de Ligt lijkt op zijn beurt niet te mogen vertrekken bij De Oude Dame. 

De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano weet dat zowel Memphis Depay als Ousmane Dembélé geen onderdeel zijn van de gesprekken die gaande zijn over de transfer van Romano. De Catalaanse club wil graag tot een deal komen door diverse spelers als ruilmiddel in te zetten.

Gezien de financieel nijpende positie van de gevallen Spaanse grootmacht, wordt Depay - die nog niet heeft weten te overtuigen sinds zijn komst bij Barça - mogelijk als onderdeel van de deal ingezet. Ook Dembélé staat op de nominatie om te vertrekken. Door de exorbitante salariseisen van de Franse dribbelaar (40 (!) miljoen euro per jaar) wordt zijn contract niet verlengd. De club wil de speler nu proberen in te zetten in een deal, om een transfervrij vertrek te voorkomen. 

Eerder werd bekend dat Barcelona ook verregaande interesse heeft in De Ligt. De Nederlandse mandekker blijft voorlopig 'gewoon' in Turijn. De Italiaanse journalist verzekert dat aanbiedingingen in de winterse transferperiode door Juventus worden afgewezen en hij het seizoen gewoon in Italië afmaakt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!