Wedstrijdverslag

PSV komt te laat op stoom tegen Sevilla en moet vroegtijdig afzwaaien in Europa

PSV komt te laat op stoom tegen Sevilla en moet vroegtijdig afzwaaien in Europa

23-02-2023 20:40 Laatste update: 20:41

PSV heeft geen resultaat kunnen halen tegen Sevilla. De Eindhovenaren speelden het grootste deel van het duel vrij futloos, maar na een enerverende wisten het Philips Stadion nog wel even in vuur en vlam te zetten na een enerverende slotfase: 2-0

Met de van ziekte teruggekeerde Ibrahim Sangaré op de bank begon PSV aan het duel tegen Sevilla, met in de wetenschap dat het een achterstand van 3-0 goed moest maken. Daar was in de eerste helft nog niet veel van te merken. De Eindhovenaren waren vrij machteloos en het gevaar moest vooral komen van Johan Bakayoko, die als één van de weinigen diepte in het spel van de Brabanders bracht.

Het was diezelfde Bakayoko die Luuk de Jong in stelling bracht, maar echt gevaarlijk werd hij niet. Het waren vooral de lange ballen die Sevilla aan het wankelen moest brengen, maar met enig gemor van het publiek zochten de Eindhovenaren uiteindelijk de kleedkamers op.

In het eerste deel van het tweede bedrijf was er hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. PSV wilde wel, maar het had het vermogen niet om iets te forceren. Dat veranderde toen Ruud van Nistelrooij Fabio Silva inbracht. Met wat meer opportunistisch spel kwam PSV tot wat meer mogelijkheden via Guus Til en Bakayoko. Het overleefde zelfs de genadeklap van Sevilla, aangezien Ivan Rakitic op de lat schoot.

Een kwartier voor tijd was daar dan het moment waar ze in Eindhoven lang op hadden gewacht. Na goed doorkoppen van Silva was daar De Jong die de bal knap wist te controleren en de bal achter Sevilla-doelman Marko Dmitrovic wist te werken. Even later werd het stadion nog wat gekker. De Jong maakte na een vlot lopende aanval zijn tweede, maar Silva stond tijdens die aanval in buitenspel positie.

Na die tegenslag zakte de moed wat meer in de schoenen bij PSV, dat via Joey Veerman en Bakayoko nog twee keer gevaarlijk werd. Er werd zelfs nog een tweede Eindhovens doelpunt gemaakt. Het was de goed invallende Silva die voor het slotakkoord zorgde, maar helaas voor PSV kwam dat te laat. In de blessuretijd van het duel gebeurde er nog iets opmerkelijks. Een fan viel Dmitrovic aan, maar die werd vakkundig afgevoerd.

PSV wint de wedstrijd wel, maar het Europa League-seizoen strand na één ronde in de knock-out fase.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!