Opinie

Miedema haalt keihard uit: 'Zo hypocriet dat je er bijna van in de lach schiet'

Miedema haalt keihard uit: 'Zo hypocriet dat je er bijna van in de lach schiet'

23-02-2023 13:52
2

Vivianne Miedema heeft in niet misverstane bewoordingen uitgehaald naar de FIFA. De international van de Oranje Leeuwinnen noemt het besluit dat Saoedi-Arabië de hoofdsponsor wordt van het WK voor vrouwen 'zó hypocriet'.

In 2023 vindt het belangrijkste eindtoernooi plaats in Australië en Nieuw-Zeeland, met de omstreden sponsor als één van de officiële partners. 'Het is bijna niet te geloven, maar de FIFA vindt het dus een goed plan om Visit Saudi als sponsor aan het aankomende WK voor vrouwen te binden', schrijft Miedema in haar column voor het Algemeen Dagblad.

'Een land, Saoedi-Arabië, waar vrouwen nauwelijks rechten hebben en tot 2018 niet eens mochten voetballen. Als het niet zo’n serieuze zaak was, zou je er bijna van in de lach schieten. Zo hypocriet is het', gaat ze verder. Verder laakt ze het land omdat er 'niet geaccepteerd wordt wie je bent' en er geen acceptatie is van homoseksuelen.

Dat uitgerekend deze sponsor aan het WK is verbonden begrjipt Miedema niet. 'Er zijn veel teams waar uitgesproken meiden in spelen. Die zich gelukkig niet schamen voor hun seksuele geaardheid. Het ergste is nog dat ik er niet eens meer verbaasd over ben. De FIFA heeft natuurlijk al veel vaker laten zien dat ze lekker hun eigen gang gaan', vervolgt ze cynisch. 'Ze moeten zich diep schamen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!