Reactie

Sampaoli waakt voor PSV-comeback: 'Snelle goal kan voor enthousiasme zorgen'

Sampaoli waakt voor PSV-comeback: 'Snelle goal kan voor enthousiasme zorgen'

22-02-2023 21:11

Sevilla-trainer Jorge Sampaoli vindt dat zijn ploeg donderdagavond tegen PSV niets aan het toeval moet overlaten. De Eindhovenaren moeten in eigen huis een 3-0 achterstand goedmaken om de laatste 16 van de Europa League te bereiken. Volgens Sampaoli zal de ploeg met het meeste balbezit de ander laten lijden.

Sampaoli vertelt op de persconferentie dat het idee dat hij heeft, kan verschillen met wat er daadwerkelijk op het veld gebeurd. "Maar wij willen controle hebben over de bal en de spelsnelheid. De ploeg die de bal heeft, zal zijn tegenstander laten lijden."

De Argentijnse coach stelt dat PSV dat in Sevilla de eerste twintig minuten deed, maar dat zijn ploeg daarna op de juiste momenten wist te scoren. "En we waren ook sterker. Maar als we morgen niet goed voor de dag komen, zal PSV weer durven te hopen op een goed resultaat. Dat moeten we zien te voorkomen. Een eventuele snelle goal kan ook voor veel enthousiasme zorgen, waardoor het publiek er achter gaat staan."

PSV speelt donderdagavond om 18.45 uur in het Philips Stadion tegen Sevilla. Ajax neemt het om 21.00 uur in Berlijn op tegen Union Berlin. De Amsterdammers nemen een 0-0 gelijkspel mee uit de heenwedstrijd en moeten dus ook zien te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!