Transfernieuws

Van Brederode verlengt na stormachtige doorbraak: 'Blij dat ik hier ben'

Van Brederode verlengt na stormachtige doorbraak: 'Blij dat ik hier ben'

20-02-2023 18:54

AZ maakt maandagavond bekend het contract met Myron van Brederode te hebben verlengd. De jeugdexponent ligt nu tot medio 2027 vast in Alkmaar.

Dit seizoen is Van Brederode een belangrijke pion in de ploeg van trainer Pascal Jansen: de teller staat op 29 officiële optredens en drie doelpunten deze jaargang. De hoogtepunten voor de negentienjarige buitenspeler stapelen zich in rap tempo op: pas in mei 2022 debuteerde hij in het eerste elftal van AZ.

Bij zijn basisdebuut tegen Go Ahead Eagles (2-0 zege) was het direct raak. "Het is mijn mooiste moment tot nu toe", zegt Van Brederode tegen de clubsite. "Er was ook gelijk een liedje met mijn naam." De toekomst lacht de aanvaller toe. "We doen het goed, dus ik hoop dat we deze lijn kunnen doorzetten als team."

Meer doelpunten, belangrijker worden voor het team en 'volgend seizoen echt doorbreken', zijn de dingen die volgens Van Brederode zelf beter kunnen. "Het is geweldig om bij deze club te voetballen en ben blij dat ik er mag staan." Max Huiberts, directeur voetbalzaken, is eveneens blij. "We zagen dat hij heel snel het niveau aantikte dat je graag wil zien van een speler die bij de A-selectie zit. We hadden hem vorig jaar weliswaar al tot 2026 verlengd, maar dit verdient nog meer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!