Arsenal verspeelt dure punten tegen stug Brentford, Tottenham krijgt pak slaag

11-02-2023 17:57 Laatste update: 18:10

Arsenal heeft zaterdagmiddag opnieuw averij opgelopen in de Champions League. De koploper van de competitie kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Brentford FC. Tottenham Hotspur kwam vroeg op voorsprong tegen Leicester City, maar werd vervolgens van de mat gespeeld.

Arsenal - Brentford FC 1-1
Arsenal wist in februari nog niet te winnen na nederlagen tegen Manchester City en Brentford en begon met de sterkste elf aan het duel met Brentford. De ploeg van Mikel Arteta had grote moeite met de bezoekers en moest zelfs toezien dat Brentford de grotere kansen kreeg. Aanvaller Ivan Toney schoot de bal onder meer recht op de kruising. Brentford wist meer kansen creëren op de counter dan Arsenal dat het spel maakte. Desondanks gingen de twee ploegen rusten met de brilstand.

In de tweede helft gooide Arteta het ietwat om en kwam Leandro Trossard binnen de lijnen. Vier minuten later was het ook meteen raak: de Belg werd uit het oog verloren door de verdediging van Brentford en kon van dichtbij binnentikken. Arsenal kon niet lang van de voorsprong genieten, aangezien Toney enkele minuten later de gelijkmaker binnenschoot.

Arsenal ging nog op zoek naar de overwinning, maar kreeg dat niet meer voor elkaar en leidt opnieuw puntenverlies in de Premier League. In de slotseconde ontstond nog een flink opstootje. De voorsprong op Manchester City is zes punten, waar het acht had kunnen zijn. Brentford staat knap achtste.

Leicester City - Tottenham Hotspur 4-1
Tottenham won in de vorige speelronde nog verrassend van Manchester City en zal vol vertrouwen aan het duel zijn begonnen met The Foxes. Dat vertrouwen werd na ruim een kwartier spelen uitbetaald door de openingstreffer van Rodrigo Bentancur. Leicester zat echter niet met de pakken neer en kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte door Nampalys Mendy, die geweldig binnenschoot. Enkele minuten later zette James Maddison de thuisploeg op voorsprong.

In de tweede helft werd Leicester de bovenliggende ploeg en dat werd ook in de score getoond. Kelechi Iheanacho tekende vlak na rust voor de 3-1 en Harvey Barnes maakte de beslissende 4-1 in de slotfase. Vlak daarvoor werd nog een treffer van Leicester afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Tottenham had zich met een zege één punt achter Manchester United kunnen zetten, maar moet nu genoegen nemen met plek vijf. Leicester klimt van plek zestien naar de dertiende plaats.