Wedstrijdverslag

PEC Zwolle neemt voorschotje op promotie naar Eredivisie na misstap Heracles

PEC Zwolle neemt voorschotje op promotie naar Eredivisie na misstap Heracles

10-02-2023 22:08

PEC Zwolle heeft vrijdagavond alvast een voorschotje genomen op promotie naar de Eredivisie. De Blauwvingers wonnen in eigen huis met 4-1 van Jong AZ en zagen concurrent Heracles Almelo tegelijkertijd onderuitgaan in Venlo.

Want de directe concurrent in de strijd om het kampioenschap verslikte zich in VVV: 3-1. De ploeg van John Lammers kwam na een kwartier spelen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Lucas Schoofs. Nick Venema, Kees de Boer en Mitchell van Rooijen beslechtten in de tweede helft echter het pleit voor de Tukkers.

PEC stond bij rust al met 3-0 voor door twee treffers van Apostolos Vellios en eentje van Younes Taha. Dean Huiberts zorgde in de 59ste minuut voor de vierde. Mexx Meerdink, zoon van oud-international Martijn Meerdink, maakte nog een eretreffer voor Jong AZ.

Zodoende staat PEC Zwolle tien punten los in de strijd om het kampioenschap, al heeft Heracles een wedstrijd minder gespeeld. Het gat met nummer drie Almere City, dat met 0-1 won op bezoek bij FC Eindhoven, bedraagt nu vijftien punten. Zowel de nummer een als de nummer twee promoveert rechtstreeks naar de Eredivisie.

Alle uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie van vrijdagavond:
MVV Maastricht - TOP Oss: 5-1
PEC Zwolle - Jong AZ: 4-1
VVV-Venlo - Heracles Almelo: 3-1
Helmond Sport - Roda JC Kerkrade: 1-0
Willem II - FC Dordrecht: 1-0
NAC Breda - De Graafschap: 2-0
FC Den Bosch - Jong Ajax: 4-2
FC Eindhoven - Almere City: 0-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!