Nieuws

Van der Sar verklaart abrupt ontslag Schreuder: 'Vond niet dat ik dat kon doen'

Van der Sar verklaart abrupt ontslag Schreuder: 'Vond niet dat ik dat kon doen'

06-02-2023 21:34

Edwin van der Sar heeft bij Rondo van Ziggo Sport gereageerd op het moment dat Alfred Schreuder ontslagen werd bij Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers schoof destijds zelf bij de persconferentie na het duel met FC Volendam (1-1) aan om het nieuws te melden aan de media.

"Ik vond niet dat ik nog een dag kon wachten", aldus Van der Sar. "Dan moet je Alfred naar de pers laten gaan. Dan krijg je vragen: zit je hier morgen nog? Ik vond het onnodig om er nog een nacht over na te denken. Ik ga daar dan gewoon staan. Hij heeft hard gewerkt en hard zijn best gedaan. Het is niet gelukt en dat is spijtig."

"De kwaliteiten heeft hij", vervolgt Van der Sar over Schreuder. "Dat het bij Ajax niet heeft gewerkt betekent niet dat het bij andere clubs niet kan presteren, maar het was op dit moment voor ons niet genoeg."

Schreuder kreeg ondanks de mindere resultaten nog wel de kans om zich te bewijzen na de winterstop. "Tuurlijk hoop je dat er betere prestaties komen. Bij NEC was het goed de eerste helft, FC Den Bosch hoor je gewoon te winnen. Dat was oké. Tegen FC Twente was het niet goed. Feyenoord had je ook kunnen verliezen. Het veldspel werd niet beter. Als het dan tegen Volendam ook niet lukt, dan moet je de trainer beschermen."

"Uiteindelijk moeten we aan het clubbelang denken. Er moest een omwenteling komen, een frisse wind. Er is nog veel om voor te spelen", doelt Van der Sar op de Europa League, de KNVB beker en de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!