Reactie

Twee duels voor 'aanslag' van Mauro zorgt voor ongeloof: 'Dan ga ik ook in beroep'

Twee duels voor 'aanslag' van Mauro zorgt voor ongeloof: 'Dan ga ik ook in beroep'

25-01-2023 19:31

De schorsing van Mauro Júnior heeft de nodige verontwaardiging opgeleverd bij Hans Kraay Junior. Volgens de ESPN-verslaggever had de linksback van PSV wel meer wedstrijden aan zijn broek kunnen dan wel moeten krijgen.

"Hopelijk zien we niet van die ongelooflijke aanslagen zoals Mauro Júnior, want zo heb ik ze zelfs nog nooit gemaakt", begint Kraay vanuit de Gelredome voorafgaand aan het duel tussen Vitesse en FC Twente. Daar krijgt hij de lachers mee op zijn hand. "Hij moet niet liegen", roept Pierre van Hooijdonk.

Kraay gaat vervolgens stoïcijns door. "Als je hier maar twee wedstrijden voor krijgt dan ga ik met terugwerkende kracht nog in beroep tegen de schorsing van 24 wedstrijden die ik als speler van NAC heb gekregen", besluit hij met een glimlach.

Of Kraay gelijk heeft laten we in het midden, maar dat de overtreding van Mauro fors was staat vast. De Braziliaan kwam met gestrekt been van achteren ingegleden op het kuitbeen van FC Emmen-speler Rui Mendes, die naar de kant moest. Inmiddels is bekend dat het slachtoffer liefst zes weken aan de kant staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!