Nieuws

Gebroeders Koeman laten droom moeder in vervulling gaan: 'Wens is uitgekomen'

Gebroeders Koeman laten droom moeder in vervulling gaan: 'Wens is uitgekomen'

24 januari - 12:26
0

Ronald en Erwin Koeman hebben de wens van hun moeder in vervulling laten gaan. Laatstgenoemde vindt het mooi om samen met zijn broer het Nederlands elftal te leiden, maar blijft desondanks erg nuchter.

"Ik ga Ronald begeleiden en helpen om het Nederlandse elftal te laten winnen. Dat is mijn beroep", reageert Erwin op de vraag wat zijn aanstelling tot assistent-bondscoach met hem doet in gesprek met de NOS. De 61-jarige oefenmeester werd maandag samen met zijn broer Ronald gepresenteerd door de KNVB, een droom van hun moeder. "Die heeft altijd tegen ons gezegd: 'Het zou zo geweldig zijn als jullie met zijn tweeën het Nederlands elftal gaan doen.' Nou, die wens is uitgekomen."

Erwin werkte in het verleden bij Southampton en Everton al samen met zijn broer. Die samenwerking verliep naar eigen zeggen goed. "Qua karakter zitten wij niet op één lijn. Ik sta erom bekend dat ik heel makkelijk met mensen om kan gaan en ik denk dat dat ook wel zo is. Daarnaast kijken mensen meer tegen Ronald op."

Ronald was drie jaar geleden al bondscoach van het Nederlands elftal. Hij kent dus in tegenstelling tot Erwin relatief veel spelers uit de Oranje-selectie. "De meesten ken ik niet. Dus dat vind ik zeer interessant", vertelt de kersverse assistent-bondscoach van het Nederlands elftal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie