Nieuws

Twijfel over loyaliteit Koeman: 'Wel zo dat die relatie plotseling verbroken werd'

Twijfel over loyaliteit Koeman: 'Wel zo dat die relatie plotseling verbroken werd'

23-01-2023 23:54
1

Ronald Koeman benadrukte tijdens de persconferentie dat er geen sprake is van een clausule in zijn contract waardoor hij zo zou kunnen vertrekken bij het Nederlands elftal. Aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport wordt er toch getwijfeld aan de loyaliteit van de kersverse bondscoach van Oranje.

Koeman vertrok tijdens zijn vorige ambtstermijn vroegtijdig naar FC Barcelona door gebruik te maken van een clausule in zijn contract. Jan Mulder heeft dan ook zijn twijfels. "Het is wel zo dat die relatie plotseling verbroken werd, hij ging er vandoor. Ik begrijp dat wel, als Barcelona komt. Maar is het helemaal uitgesloten dat als Guardiola weer de Champions League niet wint, dat Manchester City denkt: Koeman?"

"Ik ben er niet zeker van dat Koeman dat niet overweegt", vervolgt Mulder, die door presentator Wytse van der Goot gewezen wordt op het feit dat Koeman door de KNVB aan zijn contract gehouden kan worden omdat er geen clausules zijn. "Toch heeft hij het bewezen, het heeft iets onbehaaglijks."

Vervolgens ontstaat er een discussie over wie de ideale bondscoach zou zijn. "Ik zou niet weten wie het dan wel zou moeten zijn", aldus Marco van Basten. Youri Mulder bestempeld de aanstelling van Koeman als 'logisch'. "Hij heeft het in die eerdere twintig wedstrijden gewoon hartstikke goed gedaan. Of hartstikke goed, het waren niet de toptegenstanders. Maar hij kwalificeert zich vrij makkelijk voor die EK."

"Als iemand zo snel en zo makkelijk weggaat, dat getuigt dan ook niet erg van loyaliteit", komt Van Basten terug op het eerdere vertrek van Koeman. Van der Goot wijst andermaal op het ontbreken van een clausule. "Maar hij doet het toch. Je bent wel met een team onderweg. Het maakt mij niet uit hoor, het zal me een zorg zijn. Maar ik kan me voorstellen dat sommige spelers dat best wel vervelend hebben gevonden. En ik kan me ook voorstellen dat Ronald het doet, want Barcelona was wel zijn club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!