Wedstrijdverslag

FC Twente wint gemakkelijk van FC Utrecht en klimt over Ajax en AZ Alkmaar heen

FC Twente wint gemakkelijk van FC Utrecht en klimt over Ajax en AZ Alkmaar heen

22-01-2023 16:30
1

FC Twente heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Tukkers wonnen in de eigen Grolsch Veste met 2-0 van FC Utrecht.

Al snel werd FC Utrecht onder druk gezet door FC Twente. Het elftal van Michael Silberbauer kon niet gemakkelijk onder die druk uit voetballen, waardoor de Tukkers sterker en sterker werden. De ploeg van Ron Jans kreeg de nodige kansen en vlak voor rust kregen ze loon naar werken. Vaclav Cerny scoorde de openingstreffer tegen zijn oude ploeg.

Ook in de tweede helft wist FC Utrecht allesbehalve een vuist te maken. Het was lang wachten op de genadeklap van FC Twente en die bleef niet lang uit. Na ongeveer een uur spelen was het Virgil Misidjan die met een geplaatst schot de 2-0 tegen de touwen schoot. In de slotfase leek Twente via Cerny en Sem Steijn nog op 3-0 te komen, maar beide aanvallers faalden.

Door de 2-0 overwinning klimmen de Tukkers over Ajax en al dan niet tijdelijk over AZ heen. De ploeg van Jans staat nu derde, op vier punten van Feyenoord. FC Utrecht staat achtste in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!