Nieuws

Sangaré 'totaal onderschat' bij PSV: 'Een van de beste spelers van de competitie'

Sangaré 'totaal onderschat' bij PSV: 'Een van de beste spelers van de competitie'

19-01-2023 16:37
2

Roger Schmidt heeft Ibrahim Sangaré gedurende zijn tijd bij PSV enorme stappen zien maken. De trainer zag de Ivoriaan steeds betrouwbaarder worden en uitgroeien tot een bepalende speler.

"Om eerlijk te zijn was hij altijd al heel belangrijk voor ons", aldus Schmidt tegenover Voetbal International. "Ibrahim was totaal onderschat. Natuurlijk heeft hij zich ook ontwikkeld het afgelopen jaar en een stap gemaakt. Ibrahim is goed in balbezit, hij ziet altijd de goede oplossingen en hij is belangrijk in de opbouw. Hij is creatief, goed zonder bal en hij neemt verantwoordelijkheid op de goede momenten. Dat hij nu ook doelpunten begint te maken is nieuw, maar in mijn ogen is hij een topspeler in de Eredivisie. Spelers zoals Ibrahim moeten anderen altijd overtuigen dat ze echt goed zijn. Ik vind hem één van de beste spelers in de competitie."

Sangaré is dit seizoen onder Ruud van Nistelrooy een stuk productiever, maar het spel van de Ivoriaan is niet per definitie beter geworden. "Veel spelers waren met Roger Schmidt een andere speelwijze gewend", legt Van Nistelrooy uit. "De patronen daarvan zijn ingesleten, jongens zijn gewend geraakt om iedere training en wedstrijd bepaalde dingen te doen. Ze zijn toch een beetje geconditioneerd. Een transformatie naar een andere speelwijze kost dan tijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!