Nieuws

'Sparta neemt alweer afscheid van Congolese aanvaller, huur naar Turkije lonkt'

'Sparta neemt alweer afscheid van Congolese aanvaller, huur naar Turkije lonkt'

18-01-2023 18:41

Sparta Rotterdam lijkt op korte termijn alweer afscheid te nemen van aanvaller Jason Lokilo. De 24-jarige Congolees kwam afgelopen zomer transfervrij over van het Poolse Gornik Leczna, maar wist op Het Kasteel nog geen potten te breken. VoetbalPrimeur meldt woensdagavond dat zijn toekomst hoogstwaarschijnlijk in Turkije ligt.

Zo zou Istanbulspor interesse hebben om de rechtsbuiten te huren. Hij kwam tot nu toe in slechts zeven Eredivisiewedstrijden in actie, waarvan vier als invaller. Lokilo tekende een contract voor twee jaar bij Sparta, met een optie voor nog een jaar. Hij ligt dus nog tot de zomer van 2024 officieel vast in Spangen. Eerder speelde hij naast Leczna onder meer voor Crystal Palace, FC Lorient en Doncaster Rovers.

De ploeg van trainer Maurice Steijn haalde eerder al twee potentiële vervangers binnen voor Lokilo. Pedro Aleman en Elias Hoff Melkersen kunnen allebei in de aanval uit de voeten. Sparta staat momenteel op een knappe zesde plaats in de Eredivisie. Komende zaterdag wacht om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!