Reactie

Van Nistelrooij verbijsterd na PSV-puntverlies: 'Wil ik het niet eens over hebben'

Van Nistelrooij verbijsterd na PSV-puntverlies: 'Wil ik het niet eens over hebben'

15-01-2023 19:44 Laatste update: 19:47

Ruud van Nistelrooij kan niet geloven wat PSV is overkomen tegen Fortuna Sittard. De oefenmeester van de Eindhovenaren zag zijn ploeg de nodige kansen missen, waarna het in de slotseconden alsnog de spreekwoordelijke deksel op de neus kreeg.

Het was PSV dat domineerde in Sittard, maar het niet in de score wist uit te drukken. "Ik denk dat iedereen wel weet hoe de kansenverhoudingen lagen", begint van Nistelrooij voor de camera’s van ESPN. "Bij de eerste tegengoal zien we er zelf niet sterk uit. Dan blijf je rustig, de kansen blijven komen en dan valt die rode kaart. We creëren genoeg grote kansen maar als je dan alsnog tegen tien man tegen een counter aanloopt..", doelt de trainer op het moment voorafgaand aan de strafschop.

"Daar moeten we echt beter staan", vervolgt Van Nistelrooij, die zijn mening over de gegeven strafschop in het midden laat. "Daar wil ik het niet eens over hebben. Dat die penalty valt is natuurlijk een ramp, maar dit was gewoon niet nodig. Als je de hele wedstrijd ziet, dan is het ongekend dat we hier niet winnen."

Door het puntverlies van PSV kijkt het momenteel tegen een gat aan van vijf punten aan met koploper Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!