PSV komt niet langs tiental van Fortuna Sittard na extreem late goal van Yilmaz

15-01-2023 16:30 Laatste update: 16:38
4

PSV heeft twee punten verspeeld in het duel met Fortuna Sittard. De Eindhovenaren knokten zicht terug van een achterstand, maar zagen in de 99e minuut Burak Yilmaz de gelijkmaker aantekenen.

PSV begon zonder Joey Veerman aan de aftrap. Hij werd net als in het bekerduel met Sparta op de bank gehouden. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij begon sterk in Sittard en kreeg al vroeg mogelijkheden op een openingstreffer. Luuk de Jong kreeg een vrije kopkans, maar zag zijn inzet gekeerd worden door een goed keepende Ivor Pandur. Anwar El Ghazi kreeg de grootste kansen namens PSV. De aanvaller kwam twee keer oog in oog te staan met de goalie van Fortuna, die twee keer als winnaar uit de strijd kwam.

Waar PSV het meest aanspraak maakte op de openingstreffer, viel de goal aan de andere kant. Iñigo Córdoba schoot op slag van rust de 1-0 binnen en bracht PSV in de problemen.

In de tweede helft kreeg Fortuna al snel een tegenvaller te verwerken. Erdoğan ging er in een duel met De Jong vol in en kreeg rood. PSV nam na de rode prent direct weer het initatief en ging op zoek naar goals. En die vielen er. Na 65 minuten schoot Xavi Simons de 1-1 binnen op aangeven van Jordan Teze. Even later tikte Ibrahim Sangaré de Eindhovenaren op voorsprong.

PSV stevende af op een overwinning, tot de 98e minuut aanbrak. Yilmaz haalde hard uit en raakte de lat. Fortuna kreeg in de rebound een strafschop toegewezen na een overtreding van Guus Til. Yilmaz ging achter de bal staan en faalde niet: 2-2