Nieuws

'Promes niet mee op trainingskamp wegens uitleveringsverdrag met Nederland'

'Promes niet mee op trainingskamp wegens uitleveringsverdrag met Nederland'

13-01-2023 17:55

Quincy Promes heeft toestemming gekregen van Spartak Moskou om het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten te laten schieten. Volgens Russische media heeft dat alles te maken met het uitleveringsverdrag dat de Golfstaat kent met Nederland. 

Verschillende Russische media schrijven over het feit dat Promes in Rusland blijft. Volgens de officiële van Spartak gaat het om 'privé-redenen', al gaat men er in Rusland vanuit dat dit alles te maken heeft met het uitleveringsverdrag tussen de Emiraten en Nederland. Promes wordt nog altijd verdacht van poging tot moord, maar zit veilig in Rusland, gezien Rusland geen eigen onderdanen uitlevert.

Promes zou in Rusland al bezig zijn met het verkrijgen van de Russische nationaliteit om zo een mogelijke veroordeling te ontlopen. Promes zou in 2020 als speler van Ajax zijn neef in zijn knie hebben gestoken tijdens een uit de hand gelopen feest. Later zou de aanvaller via telefoongesprekken hebben bekend zijn neef te willen doodsteken. Ajax verkocht de speler begin 2021 aan Spartak Moskou en Promes verblijft daar sindsdien. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!