Nieuws

'Flinke domper voor Excelsior, club mist twee sleutelspelers wegens blessures'

'Flinke domper voor Excelsior, club mist twee sleutelspelers wegens blessures'

05-01-2023 11:08 Laatste update: 11:30

Excelsior moet het tijdens de hervatting van de Eredivisie zonder Yassin Ayoub en Kik Pierie stellen. Beide spelers zijn niet uitgeschonden uit de winterstop gekomen en kampen met blessures. 

Volgens het Algemeen Dagblad zullen de twee spelers niet inzetbaar zijn op 8 januari, wanneer de Rotterdamse club FC Groningen treft in de Eredivisie. Beide spelers hebben een spierblessure opgelopen. Pierie wordt gehuurd van Ajax en raakte dit seizoen direct geblesseerd aan zijn knie. De verdediger herstelde van deze kwetsuur, maar heeft nu de volgende blessure te pakken en staat weken aan de kant. 

Ayoub zorgt als centrale middenvelder voor de aanvoer naar de spitsen en de creativiteit, maar is de komende weken eveneens niet inzetbaar. Het is een flinke tegenslag voor Excelsior, dat veertiende staat in de Eredivisie. De club staat slechts twee punten boven de streep voor degradatie-playoffs. De Rotterdamse club hervat de Eredivisie na een mindere periode: vier van de vijf laatste wedstrijden gingen verloren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!