Nieuws

'NEC huurt oude bekende van AS Monaco en is klaar op de transfermarkt'

'NEC huurt oude bekende van AS Monaco en is klaar op de transfermarkt'

04-01-2023 17:49
1

NEC huurt Anthony Musaba voor de rest van het seizoen hoogstwaarschijnlijk van AS Monaco. Dat meldt De Gelderlander woensdagmiddag. De 22-jarige aanvaller keert zodoende terug bij de club waar hij zijn doorbraak in het betaalde voetbal beleefde.

De Nijmegenaren verkochten Musaba in 2020 voor 2,5 miljoen euro aan de Monegasken en hebben nu weer hun gewenste aanvallende impuls binnen. Daarmee is de selectie zo goed als compleet. In de Ligue 1 stond Musaba te boek als groot talent, maar een echte doorbrak bleef vooralsnog uit. Hij debuteerde dit seizoen pas in de voorrondes van de Champions League. Zijn contract in de dwergstaat loopt nog tot medio 2025.

Mede daarom vertrok Musaba eerder al op huurbasis naar Cercle Brugge, sc Heerenveen en pas geleden FC Metz. Bij alle drie de clubs was hij van vaste waarde.

NEC hervat het seizoen komende zondag in De Goffert tegen Ajax. De ploeg van Rogier Meijer nestelt zich momenteel in de middenmoot van de Eredivisie op de negende plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!