Nieuws

Niemand scoorde vaker dan PSG-vedette: ook andere fraaie statistiek voor superster

Niemand scoorde vaker dan PSG-vedette: ook andere fraaie statistiek voor superster

01-01-2023 13:21

Kylian Mbappé heeft 2022 afgesloten als topscorer van de internationale velden. De Franse superster mocht 56 keer juichen na een doelpunt in evenzoveel wedstrijden.

Daarmee liet de topscorer van het afgelopen WK onder meer Erling Haaland zijn hielen zien. De Noorse spits van Manchester City kwam tot 46 goals en had daar slechts 43 wedstrijden voor over. Ook Robert Lewandowski vindt zichzelf terug in de top-drie.

Voor Bayern München, Polen en FC Barcelona kwam de Poolse goalgetter tot 42 doelpunten in 51 duels. Medhi Taremi van Iran en FC Porto is de vierde naam op het prestigieuze lijstje. De spits wist 37 keer het net te vinden. Daarvoor had 51 wedstrijden nodig.

Dat Mbappé de lijstaanvoerder heet, mag weinig verrassend heten. De Franse vedette had van alle veldspelers daarnaast de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien. Maar liefst 333 keer kwam Mbappé in balbezit. Het contrast met de nummer twee Mohamed Salah is groot: de Egyptenaar wist 274 keer de bal te beroeren in het strafschopgebied van de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!