Nieuws

'Linksback niet meer onaantastbaar bij Atlético, Simeone wil aanvallender spelen'

'Linksback niet meer onaantastbaar bij Atlético, Simeone wil aanvallender spelen'

28-12-2022 08:07 Laatste update: 08:22

Diego Simeone lijkt af te willen stappen van het verdedige spel van Atlético Madrid. Voor het eerst sinds lange tijd staat de positie van linksback Reinildo Mandava ter bespreking, die niet genoeg aanvallende impulsen brengt.

Simeone stelde in de laatste wedstrijd voor de winterstop al de meer aanvallend ingestelde Sergio Reguilón op in plaats van Mandava en was tevreden over de vleugelverdediger. "De intrede van Reguilón was goed voor ons. Hopelijk kan hij ons die breedte van het veld geven, nog een aanvallende buitenspeler, want Reinildo heeft andere eigenschappen en doet het defensief heel goed. Reinildo heeft veel wedstrijden gespeeld en dat begin je in het defensieve werk nu te zien", stelde Simeone destijds tegenover Mundo Deportivo

De verwachting is dat Simeone donderdag tegen Elche weer voor Reguilón kiest, waarmee de basisplek van Reinildo verleden tijd lijkt. De Mozambikaan stond 27 wedstrijden lang in de basis, maar moet voor nu genoegen nemen met een basisplek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!