Nieuws

Mooie anekdote Ten Cate over Sneijder: 'Dan sla ik de kop van je romp af'

Mooie anekdote Ten Cate over Sneijder: 'Dan sla ik de kop van je romp af'

27-12-2022 08:09
2

Henk ten Cate benadrukt dat het belangrijk is om te kijken naar de manier waarop je spelers benadert. Dat doet de oud-trainer met een voorbeeld over Wesley Sneijder.

"Je moet je spelers leren kennen en zeker in het begin kun je dan fouten maken. Iemand in de groep corrigeren die daar niet tegen kan", aldus Ten Cate tegenover Voetbal International. "Ik had dat met Sneijder, die bij Ajax te boek stond als een moeilijk mannetje. Ik riep hem bij me. Ik zeg: Joh, vriend, ik ga je één ding vertellen: binnen deze muren mag je alles tegen me zeggen en andersom. Maar als je één keer het lef hebt mij publiekelijk voor lul te zetten, sla ik je kop van je romp af."

Dat gesprek heeft uiteindelijk het gewenste effect gehad, zo constateerde de oud-trainer van onder meer NAC Breda en Ajax. "Face to face kon ik dat zeggen. Nul problemen mee gehad, fantastische speler, uitgegroeid tot een wereldtopper. Nog steeds goed contact mee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!