Transfernieuws

'Karlsson of Kiev-vedette moet Gakpo opvolgen, PSV moet diep in buidel tasten'

'Karlsson of Kiev-vedette moet Gakpo opvolgen, PSV moet diep in buidel tasten'

27-12-2022 06:43

PSV maakte maandagavond bekend dat Cody Gakpo voor een recordbedrag naar Liverpool vertrekt. De Eindhovenaren hebben twee opvolgers in beeld om de jeugdexponent te vervangen.

Het zou gaan om AZ-aanvaller Jesper Karlsson en Viktor Tsygankov van FC Dinamo Kiev, meldt De Telegraaf. 'Aan beide vleugelaanvallers hangt wel een stevig prijskaartje', schrijft de ochtendkrant. Karlsson zou zo’n twintig miljoen euro moeten kosten. Het is onbekend wat Tsygankov moet opleveren voor Dinamo Kiev.

Gakpo wordt al op 1 januari overgenomen door Liverpool, waardoor de Eindhovenaren haast zullen moeten maken met het aantrekken van een opvolger. Op 7 januari wordt de Eredivisie namelijk weer hervat tegen Sparta Rotterdam. PSV gaat een recordbedrag incasseren voor Gakpo. De Telegraaf meldt dat het gaat om een transfersom van rond de vijftig miljoen euro. Voorheen was Hirving Lozano, die voor 45 miljoen euro naar Napoli vertrok, de duurste uitgaande transfer ooit.

Mede dankzij het uitstekende seizoen van Gakpo verdiende de aanvaller een transfer naar Liverpool. De jeugdexponent van PSV, die hoogstwaarschijnlijk tekent voor zes jaar, was dit seizoen goed voor achttien goals en achttien assists in 34 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!