Nieuws

Messi niet de allerbeste ooit: 'Veel dingen kun je niet met elkaar vergelijken'

Messi niet de allerbeste ooit: 'Veel dingen kun je niet met elkaar vergelijken'

23-12-2022 23:20
2

Door de WK-winst van Lionel Messi met Argentinië zijn veel mensen het erover eens dat de aanvaller de beste speler ooit is. Dat geldt echter niet voor Ruud Gullit.

"Nee, niet de beste allertijden", aldus Gullit bij Voetbal Café van Ziggo Sport. "Ik vind hem de beste van deze tijd. Ik vind dat je heel veel dingen niet met elkaar kunt vergelijken. De tijd van Pelé. De zestigenjaren en ze zeventigenjaren een beetje. Als je drie keer de wereldbeker wint. Dat is wel heel veel. Dat is de tijd van Pelé. Ik vind Maradonna dé man van zijn tijd."

Verder vindt Gullit, die als speler één keer de Gouden Bal won, het EK won met Oranje en meermaals tegen Maradona speelde in Italië, het opvallend dat de drie spelers allemaal van hetzelfde continent afkomstig zijn. "Toch opmerkelijk dat het gaat om drie Zuid-Amerikanen. Het is toch wel een uitzondering dat twee Argentijnen zo ontzettend goed zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!