Nieuws

Verdere professionalisering Nederlands vrouwenvoetbal: bestuurlijk ook bij BVO's

Verdere professionalisering Nederlands vrouwenvoetbal: bestuurlijk ook bij BVO's

22-12-2022 14:58

Het Nederlandse vrouwenvoetbal wordt verder geprofessionaliseerd. De vrouwen Eredivisie en beloften- en bekercompetitie vallen vanaf heden namelijk onder het bestuur van het betaald voetbal. Tot voor kort viel dat nog onder de amateurs.

In 2007 werd daartoe besloten om de stap naar een vrouwelijke topcompetitie zo laagdrempelig mogelijk te houden. Woensdag is tijdens een bondsvergadering van de KNVB besloten dat te wijzigen. De verantwoordelijkheid verschuift nu van de ledenraad naar de algemene vergadering betaald voetbal, zo meldt de bond op haar website.

De Azerion Vrouwen Eredivisie, zoals de officiële competitienaam luidt, bestaat nu nog uit elf clubs. In het meest ideale geval worden dat er twaalf. FC Utrecht is een van de clubs die mogelijk snel zal toetreden.

Het nieuws bleek een opmaat tot meer. Zo is bondsvoorzitter Just Spee herkozen voor de komende drie jaar. Jan Reker (ex-speler en -trainer) en Frans Vermeij (oud-scheidsrechter) kregen met het bondsridderschap bovendien een eervolle onderscheiding.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!