Nieuws

FIFA maakt na WK nieuwe wereldranking bekend: Oranje stijgt twee plaatsen

FIFA maakt na WK nieuwe wereldranking bekend: Oranje stijgt twee plaatsen

22-12-2022 10:49 Laatste update: 12:01

Het Nederlands elftal is twee plekken gestegen op de wereldranglijst van de FIFA. Na het WK in Qatar bezit het de zesde plaats. De wereldvoetbalbond maakte dat donderdagochtend bekend.

Alleen Brazilië, wereldkampioen Argentinië, Frankrijk, België en Engeland moet Oranje nog voor zich dulden. Marokko, dat verrassend de halve finales haalde, heeft een enorme sprong gemaakt. De Leeuwen van de Atlas zijn nu namelijk terug te vinden op de elfde plaats. Een maand geleden stonden ze nog op nummer 22.

De zesde plaats is voor Oranje de beste klassering in acht jaar tijd. Toen het Nederlands elftal in 2014 de halve finales van het WK haalde, stond het namelijk vijfde. Na het mislopen van twee eindtoernooien was Nederland zelfs even terug te vinden op de 22ste plek, maar de weg omhoog is dus duidelijk weer ingeslagen.

De eindzege van Argentinië betekent niet automatisch dat het land ook op de eerste plek staat. Die is vooralsnog voor Brazilië. Verliezend finalist Frankrijk steeg naar de derde plaats. België zakte twee plaatsen en staat nu vierde.

De huidige top-15 van de wereldranglijst:

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!