Transfernieuws

SPORT: Laporta is overtuigd en gaat voor sensationele Barça-terugkeer van Messi

SPORT: Laporta is overtuigd en gaat voor sensationele Barça-terugkeer van Messi

21-12-2022 16:57

FC Barcelona gaat komende zomer hoogstwaarschijnlijk een poging wagen om Lionel Messi te overtuigen van een terugkeer, meldt SPORT. Volgens het medium gaat Barça-president Joan Laporta zelfs deze winter al contact leggen met de Argentijn.

De vraag of Messi ooit nog terug zal keren naar Barcelona ontstond eigenlijk al vanaf het moment dat hij de club in de zomer van 2021 verliet. De kersvers WK-winnaar moest destijds door de nodige La Liga-regels noodgedwongen vertrekken uit Catalonië, ondanks dat er een akkoord was bereikt over de verlenging van zijn contract.

Volgens het Spaanse medium gaat Laporta er alles aan doen om Messi nog een keer in het shirt van Barcelona te laten spelen. De bestuurder zou zelfs tijdens de vrije dagen van de Argentijn al met hem in contact willen komen om hem vast warm te maken voor een mogelijke reünie, iets wat allerminst als gemakkelijk wordt gezien.

Het contract van Messi bij Paris Saint-Germain loopt in ieder geval in de zomer van 2022 af, waardoor er bij wederzijdse interesse geen transfersom betaald hoeft te worden. Of de contractstatus van de dribbelkoning over enkele weken nog hetzelfde is, is de vraag. PSG begin 2023 met een voorstel komen om zijn contract te verlengen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!