Nieuws

Frankrijk-kwelgeest Martínez verklaart obsceen gebaar: 'Kom daar niet mee aan'

Frankrijk-kwelgeest Martínez verklaart obsceen gebaar: 'Kom daar niet mee aan'

19-12-2022 15:56

Emiliano Martínez uitgelegd waarom hij een obsceen gebaar maakte na het ontvangen van de Gouden Handschoen voor beste keeper op het WK. De Argentinië-doelman geeft aan dat zijn vreemde beweging te maken had met provocaties van de Franse supporters.

Martínez groeide tegen Frankrijk - net als tegen Oranje in de kwartfinale - uit tot nationale held van Argentinië door een penalty te keren. Zijn indrukwekkende toernooi leverde hem de titel beste keeper op. Bij het ontvangen van de prijs, plaatste hij het object voor zijn geslachtsdeel en trok hij een raar gezicht. De beelden gingen de wereld over en oogsten veel kritiek.

De bijzondere taferelen hadden echter context. "Ik deed het omdat de Fransen me aan het uitfluiten waren", wordt Martínez opgetekend door La Red. "Met die arrogantie moet je bij mij niet aankomen. Ik draag de wereldtitel op aan mijn familie. Ik kom uit een klein en bescheiden dorp. Op jonge leeftijd ging ik al naar Engeland."

Naar schatting bevonden zich echter tien keer zoveel Argentijnse fans zich in het Lusail Stadium dan dat er Franse supporters waren: vijftigduizend om vijfduizend. Desalniettemin zouden de fans van Les Bleus bij de prijsuitreiking van Martínez de supporters van de Zuid-Amerikanen hebben overstemd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!