Nieuws

Gullit geeft reden voor uitschakeling Engeland: 'Ze hebben geen voorbeeld'

Gullit geeft reden voor uitschakeling Engeland: 'Ze hebben geen voorbeeld'

18-12-2022 13:57
2

Ruud Gullit denkt dat de Engelse nationale ploeg geen goed voorbeeld heeft van een winnaarsploeg en dat het gevolgen heeft gehad op het WK. The Three Lions pakten in 1966 voor het laatst een internationale prijs en volgens de oud-voetballer is dat te lang geleden om aan vast te klampen.

Gullit zag Engeland sterk spelen tegen Frankrijk, maar uiteindelijk werd de ploeg van Gareth Southgate naar huis gestuurd. "Op het hoogste niveau moet je een goed voorbeeld hebben op het WK", stelt de oud-speler, geciteerd door The Mirror. "Engeland zijn weer vroegtijdig uitgeschakeld, ondanks een geweldige wedstrijd tegen Frankrijk. Ze speelden goed, maar konden weer niet overleven."

"Marcel Desailly zei na afloop dat het Franse elftal recentelijk nog prijzen heeft gewonnen en veel inspiratie uit die eerdere generatie kan halen. Engeland moet daar 56 jaar voor terug en die hebben daar niks aan", vervolgt Gullit. "De Premier League is ook een geweldige competitie, maar de vijf beste ploegen hebben geen Engelse spelers op de belangrijke posities", besluit de oud-voetballer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!