Nieuws

Kroatisch toptalent ligt niet wakker van Messi-moment: 'Iedereen maakt fouten'

Kroatisch toptalent ligt niet wakker van Messi-moment: 'Iedereen maakt fouten'

16-12-2022 07:01 Laatste update: 09:12

De Kroatische centrumverdediger Josko Gvardiol maakt een geweldig WK door. De pas twintigjarige speler van RB Leipzig kreeg volop complimenten voor zijn spel, maar werd in de halve finale tegen Argentinië op een groots moment weggespeeld door Lionel Messi. Hij houdt er echter geen nachtmerries aan over. Volgens hem is Messi simpelweg de beste.

Gvardiol was in geen velden of wegen te bekennen toen Messi om en nabij de zeventigste minuut van de wedstrijd een onnavolgbare actie inzette en vervolgens Julian Álvarez in stelling bracht om Argentinië definitief naar de finale te schieten. Het zag er genadeloos uit.

Het laat Gvardiol koud, zo zegt hij tegen Mundo Deportivo. "Ooit kan ik tegen mijn kinderen zeggen dat ik in de halve finale van een WK tegen de beste voetballer uit de geschiedenis heb gespeeld. Er is geen speler die geen fouten maakt, vooral niet in de verdedigende positie. Fouten zijn een onderdeel van de sport en zullen er altijd zijn. Ik probeer uiteraard om ze zo weinig mogelijk te maken." Hij speelde met Leipzig al tweemaal tegen Messi in de Champions League. "Ik had al eens tegen hem gespeeld, maar hij is een heel andere speler als hij bij de nationale ploeg is."

De Kroaat geldt als een toptalent en zou in de belangstelling staan van grootmachten als Chelsea, Manchester City en Bayern München. Ook wordt hij getipt om de award voor Beste Jonge Speler van het WK in de wacht te slepen. "Dat zou heel mooi zijn, maar het zou nog beter zijn om met een bronzen plak naar huis te gaan." Kroatië speelt aanstaande zaterdag om 16.00 uur de troostfinale tegen Marokko.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s