Transfernieuws

Update: Real Madrid schudt Europese top af en heeft Braziliaan Endrick (16) binnen

Update: Real Madrid schudt Europese top af en heeft Braziliaan Endrick (16) binnen

15-12-2022 15:33 Laatste update: 15:33
1

Endrick heeft een contract getekend bij Real Madrid, meldt Fabrizio Romano. De zestienjarige Braziliaan zal zich in de zomer van 2024 bij De Koninklijke voegen.

Dat Endrick naar Real Madrid zou verkassen, was al langere tijd zo klaar als een klontje. Volgens de Italiaanse transferexpert zijn de benodigde contracten en documenten die de transfer mogelijk maken ondertekend. De Braziliaan heeft zich tot de zomer van 2027 aan de Spanjaarden verbonden. De hoogte van de transfersom is nog niet bevestigd, maar er worden all-inclusive bedragen van ruim zeventig miljoen euro genoemd.

Volgens Romano heeft ook de FIFA ingestemd met de deal, die extra goed onder de loep genomen moest worden wegens de nog jonge leeftijd van de aanvaller. Wanneer de medische keuring volledig is afgerond, mag de aanvaller van Palmeiras zich officieel speler van Real noemen.

Eind oktober haalde Endrick wereldwijd de headlines. Het talent wist met zijn zestien jaar, drie maanden en vijf dagen als jongste speler ooit te scoren in de Braziliaanse competitie. Na Vinícius Júnior en Rodrygo voegt er zich dus een nieuwe Braziliaanse ster in wording bij De Koninklijke.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!