Nieuws

Onbegrip door Messi-uitspraken Van Gaal: 'Daar lachen ze om, vinden ze juist mooi'

Onbegrip door Messi-uitspraken Van Gaal: 'Daar lachen ze om, vinden ze juist mooi'

12-12-2022 17:10 Laatste update: 17:27

De uitlatingen van Louis van Gaal over Lionel Messi voorafgaand aan Nederland-Argentinië komen hem op kritiek te staan van oud-international Jan Poortvliet. Tegenover Voetbal International geeft aan dat hij het niet slim vond van de afzwaaiende bondscoach van Oranje.

In aanloop naar de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar gaf Van Gaal kritiek op het spel van Messi zonder bal. Die uitlatingen werden door de Argentijnen gebruikt tijdens het duel en naderhand kwam de vedette verhaal halen bij Van Gaal. Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië gaf aan dat Messi gekrenkt was door de uitspraken van Van Gaal.

"Ik vind het niet slim. Ga uit van je eigen kracht. Je weet dat Zuid-Amerikanen dat gaan gebruiken en dat kunnen ze als geen ander. Dat moet Van Gaal als ervaren coach die werkte bij Barcelona, Bayern München en Manchester United toch ook weten? Ik begrijp er echt niks van", aldus Poortvliet, die voor het Nederlands elftal speelde op het WK in 1978 in Argentinië.

"Zuid-Amerikanen hebben dat uitgevonden en dan ga je ze op hun manier proberen van de wijs te brengen. Daar lachen ze om, vinden ze juist mooi. Je helpt ze alleen maar, dit is koren op de molen voor ze. Dat gedrag zit er van jongs af aan al in, daar groeien ze mee op, die staan als kleuter in de zandbak al verbaal en fysiek te vechten met elkaar. Van Gaal denkt overal over na en laat niets aan het toeval over, dat benadrukt hij vaak genoeg, maar hij trapt hierin. Dat vind ik echt ongelofelijk", sluit de oud-voetballer van PSV af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie