Nieuws

FC Barcelona 'eerste keus' voor Andre Onana: Barça is mijn thuis

FC Barcelona 'eerste keus' voor Andre Onana: "Barça is mijn thuis"

14-12-2021 19:42 Laatste update: 20:03

Andre Onana zou graag terugkeren bij FC Barcelona, blijkt uit een interview met Diario Sport. De Ajax-doelman benadrukt dat er nog met geen enkele club een akkoord is en dat terugkeren naar zijn oude club Barcelona zijn voorkeur heeft.

"Barça is mijn thuis en ik ben altijd in contact gebleven met de mensen van de club", zegt Onana in gesprek met de Spaanse sportkrant. "Ik heb een heel, heel goede relatie met de club sinds ik ben weggegaan." Onana speelde tussen 2010 en 2015 in de jeugdopleiding van Barcelona, samen met spelers als Héctor Bellerín, Carles Aleñá en Munir El Haddadi

Onana heeft besloten om zijn contract bij Ajax niet te verlengen en hij licht dat in het interview nog even toe. "Als je een deur opent, dat moet je hem op een dag ook weer sluiten", zegt de doelman. "Dit is het einde en het is tijd om een nieuw pad in te slaan."

Sinds bekend is dat Onana niet gaat bijtekenen wordt hij veel in verband gebracht met Internazionale. De doelman zelf ontkent dat er iets gaande is. "De pers praat veel, ook over bijvoorbeeld Arsenal en Barcelona. Op dit moment speelt er niets", zegt Onana. 

Als er wordt gevraagd of Barcelona zijn 'eerste keus' is, is de doelman duidelijk. "Duidelijk. Als Barça zich meldt, dan zal het Barça worden." Dat Onana in Camp nou gaat spelen, dat weet hij in ieder geval zeker. "Ik weet dat ik op een dag in Camp Nou zal spelen, of dat nou voor Barça is of niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!