Nieuws

'Provocerende Messi verwees naar moeizame relatie tussen Van Gaal en oud-speler'

'Provocerende Messi verwees naar moeizame relatie tussen Van Gaal en oud-speler'

10-12-2022 11:24
1

De manier waarop Lionel Messi de overwinning van Argentinië op Oranje 'vierde' na afloop van de strafschoppenserie maakt de tongen los. Volgens Diario SPORT verwees de kleine aanvaller met zijn manier van juichen naar een incident tussen voormalig voetballer Juan Román Riquelme en Louis van Gaal van ruim twintig jaar terug.

Direct nadat Lautaro Martínez de laatste penalty had raak geknald snelde Messi naar de Oranje-bank om provocerend te juichen en zijn handen naast zijn oren te houden. Daarmee imiteerde hij 'Topo Gigio' van Riquelme (de manier waarop de voormalig spelmaker vroeger zijn doelpunten vierde) volgens SPORT.

De oud-voetballer speelde in 2000 bij FC Barcelona maar kon niet door één deur met Van Gaal. De Nederlander deed maar mondjesmaat beroep op de Argentijn en wanneer hij hem opstelde, deed hij dat vaak op een positie die de technisch begaafde aanvallende middenvelder niet gewend was. Twee van zijn drie contractjaren bij de Blaugranas speelde Riquelme uiteindelijk op huurbasis voor Villarreal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!