Nieuws

Messi ruziet na afloop met Van Gaal en Weghorst: 'Waar kijk je naar, dwaas?!'

Messi ruziet na afloop met Van Gaal en Weghorst: 'Waar kijk je naar, dwaas?!'

10-12-2022 07:29 Laatste update: 10:12
3

Lionel Messi was vrijdagavond de gevierde man aan Argentijnse zijde. De spelmaker liet zich echter ook van zijn slechte kant zien door de confrontatie aan te gaan met Louis van Gaal en Wout Weghorst.

Messi kreeg het aan de stok met de bondscoach van het Nederlands elftal. Hij bleek zich gestoord te hebben aan de uitlatingen van Van Gaal. De Argentijn maakte met een praatgebaar duidelijk wat hij van de bondscoach vond. Richting andere leden van de technische staf maakte de Argentijn ook de nodige misbaar. "Van Gaal zegt altijd maar dat hij goed voetbal speelt, maar hij brengt alleen maar lange spelers in het veld en hij slaat het middenveld over", reageerde Messi vlak na afloop voor de camera.

Kort daarna kreeg Messi het aan de stok met Weghorst. "Waar kijk je naar, dwaas? Loop door, dwaas", vertelt de Argentijn als de Nederlander langs loopt. In de catacomben probeerde Weghorst duidelijk te maken dat hij geen kwaad in de zin had, maar daar hadden de Argentijnen geen trek in. "Hun nummer 19 was aan het provoceren", vertelde Messi tegenover Spaanse media. "Hij botste tegen ons op, zei dingen tegen ons die niet bij voetbal horen. Ik respecteer iedereen, maar dan waardeer ik het als ze mij ook respecteren. Ik denk dat hun coach ook geen respect voor ons had. Het gebeurt in het heetst van de strijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie