Nieuws

'Ze hebben veel goede spelers, maar het valt of staat nog altijd met Messi'

'Ze hebben veel goede spelers, maar het valt of staat nog altijd met Messi'

09-12-2022 16:35

Sjors Ultee stelt dat Argentinië en Nederland elkaars tegenpolen zijn op het WK in Qatar. Bij Argentinië wordt vooral ingezet op de individuele kwaliteit, terwijl bij Oranje het teamgevoel belangrijker is.

Ultee is tijdens het WK aan de slag bij de NOS als analist en geeft zijn oordeel over de ploeg van de Argentijnen. "Het team telt echt veel goede spelers, maar het valt of staat nog altijd met Lionel Messi. Aan de ene kant vervelend voor een ploeg, aan de andere kant is het natuurlijk wel lekker dat die speler toevallig de beste voetballer ter wereld is. Hij kan een half uur niet aan de bal komen en niets doen, maar eenmaal aan de bal is het gelijk raak. Dat is zo lastig aan het afstoppen van Messi."

Bij Oranje geldt het andersom, aldus Ultee. "Nederland wordt geroemd omdat het team beter is dan het individu. Bij Argentinië is het juist andersom: daar is het individu beter dan het team. Niet alleen wat Messi betreft, maar bijvoorbeeld ook bij het druk zetten. Het is geen team dat bijzonder druk zet, ze zakken juist graag in."

Oranje moet gedisciplineerd blijven om de overwinning over de streep te trekken. "Wat ik al eerder zei: alles valt of staat met de vraag of het verdedigende plan klopt waarin die val dichtklapt. Verder is het belangrijk wat we gaan doen met de ruimte die Argentinië geeft om op te bouwen. We hebben daar de spelers voor, met name Frenkie de Jong, maar we hebben dit WK ook laten zien moeite te hebben met het spel maken aan de bal", besluit Ultee.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!