Nieuws

Oranje werkt laatste training voor kwartfinale af met volledig fitte selectie

Oranje werkt laatste training voor kwartfinale af met volledig fitte selectie

08-12-2022 16:40
1

De ziekenboeg van Oranje zat in aanloop naar het WK nog behoorlijk vol, maar inmiddels mag bondscoach Louis van Gaal niet klagen over de fitheid van zijn ploeg. De selectie werkte vrijdag de laatste training af voor het duel met Argentinië en deed dat met een volledig fitte selectie. 

Onder meer Memphis Depay en Denzel Dumfries blesseerden zich in aanloop naar het WK. Memphis werd langzaam in het elftal gebracht tijdens de groepsfase van het toernooi en lijkt nu volledig inzetbaar. De blessure van Dumfries bleek mee te vallen en de verdediger hoefde nog geen minuten te missen. De afgelopen dagen was er enige vrees voor Stefan de Vrij, die individuele trainingen afwerkte, maar de verdediger is hersteld, meldt De Telegraaf. Ook Jeremie Frimpong heeft geen last meer van kwalen.

Noa Lang blesseerde zich op de training, maar lijkt inmiddels ook weer inzetbaar. Van Gaal deed nog weinig beroep op de nieuwere spelers: Xavi Simons kwam een kwartiertje in de ploeg, Lang en Frimpong werden nog niet gebruikt. Oranje en Argentinië treffen elkaar vrijdagavond om 20.00 uur. De winnaar van het duel neemt het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Kroatië en Brazilië: de twee landen spelen eerder op de vrijdag om 16.00 uur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!