Manchester United heeft woensdagavond een flater geslagen tegen het Spaanse Cádiz

07-12-2022 22:11 Laatste update: 22:12

Manchester United is niet goed uit de winterbreak gekomen. De ploeg van manager Erik ten Hag ging met 4-2 onderuit tegen Cádiz, laagvlieger uit de Primera División.

Met Donny van de Beek in de basis kende United een horrorstart. De Engelse grootmacht keek na dertien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Beide keren was het Álex Fernández die de aangever was. Bij de openingstreffer gaf Carlos García het laatste zetje, terwijl het Choco Lozano was die de tweede voor zijn rekening nam.

Nog in de eerste helft maakten The Red Devills het weer spannend. Anthony Martial mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: met een panenka verschalkte hij de doelman van de Spanjaarden. Na de rust wisselde Ten Hag tien keer. Eén van die invallers – Kobbie Mainoo – bracht de stand kort daarna weer op gelijke hoogte.

Na het moment was het Cádiz dat de wedstrijd weer naar zich toe trok en met twee doelpunten uitliep. Eerste was het Rubén Sobrino die voor de 3-2 tekende en vlak voor tijd was het Tomás Alacrón die de eindstand bepaalde: 4-2. Aankomende zaterdag staat er een nog pittigere kluif op het programma voor de Engelsen: Real Betis wacht.