Nieuws

Amrabat haalt uit naar relschoppers na WK-stunt Marokko: 'Dood- en doodzonde'

Amrabat haalt uit naar relschoppers na WK-stunt Marokko: 'Dood- en doodzonde'

07-12-2022 17:36
1

Nordin Amrabat heeft tegenover VoetbalPrimeur uitgehaald naar de relschoppende Marokkaans Nederlandse feestvierders na de stunt van Marokko tegen Spanje. Marokko versloeg Spanje in de achtste finale van het WK, waarna er onrust ontstond in meerdere steden.

In onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag heerste in eerste instantie een feeststemming met toeterende auto’s en mensen die door het dolle heen waren. Dat sloeg uiteindelijk om in rellen, waarna de ME moest ingrijpen. "Ik zou het volgende willen zeggen: er is niets mooier dan het gevoel van eenheid tijdens het uiten van vreugde, maar blijf van andermans spullen af. Sloop niets, respecteer de politie en de mensen", aldus Amrabat.

"Neem een voorbeeld aan de Marokkanen in Marokko: miljoenen mensen op straat die gewoon een feestje vieren, lachen en plezier hebben met elkaar, samen de overwinning vieren", vervolgt Amrabat. "Zo houden we als Nederlandse Marokkanen een zure nasmaak over aan de historie die geschreven is op het WK. Dit is dood- en dood- en doodzonde en keur ik natuurlijk af. Ga met zijn allen feest vieren en ga de straat op, ook als Nederland wint, maar respecteer de normen en waarden."

Ondanks de rellen is Amrabat apentrots op het Marokkaanse elftal en in het bijzonder zijn broertje Sofyan, die na afloop zichtbaar geëmotioneerd voor de camera bij de NOS verscheen. "Sofyan is niet echt een emotionele jongen, meer een stoere kerel met een klein hartje. Ik ben zijn broer en heb hem de afgelopen tien jaar amper zien huilen. Dus toen ik hem zag huilen op televisie heb ik ook een traantje weggepinkt. Wat hij er allemaal voor doet en laat... Ongelooflijk welke stappen hij de afgelopen jaren heeft gezet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!