Nieuws

Databureau voorspelt: Oranje uitgeschakeld door Argentinië, Brazilië wint WK

Databureau voorspelt: Oranje uitgeschakeld door Argentinië, Brazilië wint WK

07-12-2022 09:27

De kans dat het Nederlands elftal er met de eindoverwinning vandoor gaat op het WK is weer een stukje groter. Databureau Nielsen's Gracenote stelt dat Oranje nu elf procent kans heeft.

Ondanks dat de kans op de WK-winst door het databureau op elf procent schat, achten ze de kans dat het elftal van bondscoach Louis van Gaal vrijdag uitgeschakeld worden door Argentinië 58 procent. Tegelijkertijd betekent dat dus dat het Nederlands elftal 42 procent kans heeft om de halve finale te bereiken.

Brazilië is met inmiddels 26 procent kans de grootste titelfavoriet volgens Gracenote. De kans voor Argentinië wordt op twintig procent geschat en Portugal is de verrassende nummer drie met dertien procent. Het databureau voorspelde na de poulefase een finale tussen Brazilië en Spanje, maar na de uitschakeling van de Spanjaarden komt Portugal daarvoor in de plaats.

In de halve finale wordt echter wel een fifty-fifty-wedstrijd voorspeld door het databureau. Brazilië krijgt in de finale een kans van 64 procent toebedeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!